Olvasnivalók

Olvasnivalók

Mit tartalmaz ez a menüpont:

  1. Leszkoven László: A lélek nyelvén című könyvének ajánlóját és a könyv linkjét,
  2. a menüpont rövid leírását,
  3. a lap alján olvasnivalók elérhetőségét.

 

Még mielőtt részletesebben is írnánk arról, hogy mi mindent foglal magában ez az oldal, szeretnénk néhány sorral bevezetni és ezáltal a kedves olvasó figyelmébe ajánlani Leszkoven Lászlónak a Lélek nyelvén című könyvét. A mű – mint a címe is jelzi – olyan témákat érint, melyekről biztosan mindenkinek vannak fogalmai, ám amikor arra kerül a sor, hogy ezeket megfogalmazzuk, beszéljünk róluk, tisztázzuk magunkban, gyakran kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű dolog. A könyv írója a témákat, melyek vegyesek és látszólag nem kapcsolhatóak össze egymással aprólékosan, logikusan, mély érzékenységgel és gyakran másfajta szemlélettel hozza egymással összhangba. Úgy vélem, hogy aki elolvassa ezt a művet, az olyan iránytűt kaphat a kezébe, mely képes lehet őt segíteni élete során. Igazi ajándék lehet azoknak, akik komolyan elgondolkodnak a benne foglaltakon.

Néhány fejezetcím a könyvből:  Bevezetés – mi dolgunk a lelkünkkel?; Az úton járás fontosságáról; Születési képletünkről, avagy: ez van, ezt kell szeretni…; A hagyományról; A meséről és a mesélés fontosságáról; A haragról és egyéb lelki nyavalyáinkról; Szeressétek a gyerekeket …; Fűben, fában, földben, vízben orvosság van …; Gyógyítás és gyógyulás – egy bibliai történet kapcsán; Gondolatok az „Alefről”

 A könyv az alábbi linkre kattintva szabadon letölthető:

www.hatramag.hu/LeszkovenLaszloAleleknyelven.pdf 

 

Ebben a menüpontban egyrészt olyan írásokat adunk közre, melyek témája nagyon közel áll hozzánk. Több írás olvasható a gyermeknevelés területéről, különösen a várandóság, a gyermekszülés, valamint az azt követő egyéves időszakra vonatkozó gondolatok. Az írások többsége talán azért nevezhető egy kicsit különlegesnek, mert ezeket a területeket gyakran a hagyományos, megszokott szemlélettől eltérően, olykor gyökeresen más szemmel igyekszünk megmutatni. Az írások többsége a saját tapasztalatainkból, olvasmányi élményeinkből, más szülőkkel, de főleg anyákkal folytatott beszélgetésekből merítenek.

Másrészt itt olyan írások is olvashatóak, melyek témája széles körű lehet. Ilyen téren nincsenek konkrét elvárásaink, pontosan azért, hogy mindaz, amiről írnunk kell, mindaz a terület, téma, amivel foglalkoznunk kell, teret és lehetőséget kapjon a megnyilvánulásra. Írásainkat szeretettel ajánljuk a kedves olvasó figyelmébe és szívesen vesszük, ha véleményével, gondolataival a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írva megkeres minket.